Sommarregn i Sotenäs

Ta den slingriga landsvägen genom Bohuslän. Sätt på din favoritlåt. Sjung med och sänk axlarna. Vad ska vi äta ikväll? Stanna till vid fiskaffären i Hunnebostrand innan du kör den sista biten uppför höjden till huset med det blå köket och den magiska utsikten över Skagerrak.

Lyft fram omgivningen

Hemma hos Charlotta och Anders  i Sotenäs samsas vårt shakerkök med en vidunderlig utsikt över havet och granitgrå klipphällar utanför varje fönster. Luckans enkla shakerram förstärker det vackra i omgivningen.

Kulörval

I köket enas kulörerna Sommarregn, Gustavianskt blå och Björknäver. Låter tre färger mycket? Inte alls. Med sin dova, nästan lite smutsiga ton kompletterar och lyfter de tre färgerna varandra.  Köket känns luftigt med de ljusa kulörerna upptill och den mörkaste nedtill.

Det vackra stöket

I vårt allra största skåp ryms allt du behöver för att kunna bjuda dina övernattande gäster på en ordentlig frukost. Skåpet är perfekt för skrymmande maskiner så som kaffemaskinen. Tips! Installera ett eluttag inuti högskåpet.  Med tre sinkade lådor i massiv ek och målad insida är även en stökigt skåp ett vackert skåp. På var sin sida om skåpet finns kylskåp och frys.

Matlagning

Med många gäster kommer nästan automatiskt mer tid vid spisen. Vår spis från Ilve har dubbla elektriska ugnar och en rejäl induktionshäll, perfekt för dig som gillar att laga mat. Placera dina gäster vid skåpen med den djupa bänksskivan som också fungerar som köksö med varsitt glas bubbel i handen och uppdatera varandra om vad som har hänt sedan ni sågs sist.

the Kitchen Planner och Charlottas bästa sommartips

Så här ser sommarregnsköket ut i the Kitchen Planner tillsammans med kulörer och bänksskiva i ask. Vår bänkskiva beställs per löpmeter och anpassas därefter av dig eller din hantverkare på plats. Vasken i porslin från England  och blandaren Roma från Italien finns också de i vår shop.

Innan du lämnar Bohuslän och Sotenäs glöm inte att:

Besöka hamnbageriet i Kungshamn och köp med dig av det magiska brödet och bullarna. Ät lunch på Henrik Olssons fiskaffär i Hunnebostrand. Njut av en glass från Lilla Glassverkstan. Ta ett morgondopp vid badplatsen Flöjten på Smögen. Loppisfynda på Esters loppis eller Vackra Udda Ting.