Goods

Vad står Goods för?

Vi får ofta frågan vad Goods i vårt namn Cupboards & Goods står för. Vad betyder namnet? Cupboards betyder som bekant skåp och Goods betyder varor. Skåp & Varor helt enkelt. Vi vill kunna erbjuda ett litet sortiment av klassiska produkter som kan komplettera ditt kök och hem på det bästa av sätt. Produkter som du inte känner något behov av att någonsin byta ut och som bara blir vackrare med tiden. Precis som vår handgjorda shakerkök.

Switch taklampa

Johan och Annemarie Klijn’s Switch lamp för Serax består av en relativt enkel konstruktion med en tallrik i vitt porslin, som av någon anledning inte kunnat användas för sitt ursprungliga ändamål. De dämpade färgerna och den enkla designen lyfter fram porslinets ursprung och idén att återanvända den. Hållbarhet i en vacker design. Lampan passar lika bra över köksön i par eller som i fönstret. Om du av någon anledning skulle tröttna på den kan du enkelt få en annan look genom att byta form på glödlampan eller kanske till och med byta textilsladden till en sladd av annan kulör.

Klassiska Mauviel 1830

Franska Mauviel 1830 grundades 1830 av Ernest Mauviel. Sju generationer senare är företaget fortfarande i familjens ägo och togs 2006 över av Valérie Le Guern Gilbert. Mauviel 1830 har under åren lyckats att hänga med i tidens nya influenser och material samtidigt som de har bevarat sitt DNA i det klassiska uttrycket.  Varje dag arbetar 70 personer med att montera, hamra,  polera och stämpla 1300 olika redskap från märket. Kunskapen om handarbetet förs vidare från generation till generation i fabriken. Företaget är idag ett av världens mest uppskattade hos både professionella kockar och hos matlagningsintresserade privatpersoner. Ni hittar ett urval av våra favoritkastruller och stekpannor från Muviel 1830 i shopen.

Från vårt eget snickeri

Vi har självklart också produkter från vårt eget snickeri i Hyssna som tillverkas efter order. På bilden konsoler till hyllplan i kulören Skamvrån från vårt samarbete med Carl Larssongården. Vi använder oss av samma fina material som i våra köksskåp, en al-lamell med en kärna av furu. Hållbart och klassiskt. Skulle du någon gång vilja måla om din hylla är det självklart inga problem. Hållbarhet när det är som bäst!

Ett litet urval

Nu har ni fått se ett urval av våra produkter och märken. Fler kommer, håll utkik på hemsidan så missar du inget nytt!