Hemma hos Johanna Bradford

Skogsmossa och Björknäver

Förra veckan var vi hemma hos Johanna, som är en av våra delägare för att spela in några avsnitt till Kitchen Tv som ni hittar på vårt instagramkonto. I det första avsnittet från Johannas gröna kök berättar hon och vår grundare Mia om hur köket kom till, planlösning osv. Johannas kök är det allra första Cupboards & Goodsköket som tillverkades på snickeriet i Hyssna. I det här köket har kulörerna Skogsmossa/Forest Moss och Björknäver/Birch Bark använts.

Den vackra linjen

För att skapa en vacker linje vid det stora fönstret valde Johanna att dra fram några av skåpen ett par centimeter. Linjen med skåp blir då inte lika platt och köket ger intryck av att vara platsbyggt. Då Johanna också har ett element bakom skåpen behövde hon heller inte flytta på det. Viktigt att tänka på vid en sådan lösning är att skapa möjlighet till god ventilation via sockeln och bakom skåpet.

Carraramarmor

Då våra skåp kommer målade på alla sidor är det enkelt gjort att dra fram skåpen ett par centimeter och anpassa bänkskivan efter det. Till bänkskivan valdes carraramarmor vilket ljusar upp köket och matchar vår egen speciellt framtagna vask i marmor. Vasken huggs av stenhuggaren i Italien ur ett stort stycke marmor och är ett riktigt hantverk. På bilden ser ni också tydligt de olika djupen på skåp och bänkskiva.

Förvaring

De sinkade lådorna är gjorda av massiv ek och rymmer ordentligt med tallrikar/köksredskap. Knopparna i obehandlad mässing hittar ni här. Den obehandlade mässingen mörknar med tiden och blir bara vackrare.

Smart återvinning

Under vasken ska Johanna  placera vår återvinningsinsats gjord i samma massiva ek med sinkade lådkanter. Bredden 800 mm rymmer tre stycken plastbehållare. Insatsen går på skenor så att du enkelt kan dra ut insatsen vid behov ( bilden nedan visar endast en plastbehållare och inga skenor).

Vilka moduler?

Vilka moduler finns i Johannas kök? Jo det ska vi titta närmare på! Längs vasken/linjen vid fönstret hittar vi två stycken väggskåp W833 med tillvalen vitrindörr och krönlist i kulören Björknäver. Under väggskåpen varsitt underskåp med lådor, B820 i kulören Skogsmossa. B61D är vårt skåp för diskmaskiner, B81S rymmer den vackra vasken med synlig front i marmor och återvinningsinsatsen. Till höger om vasken hittar ni ett skåp med hyllplan, B633.

Högskåpen för kyl respektive frys är T610F och mellan dessa hittar ni vårt största skåp T833 som är perfekt för skafferi eller som frukostskåp med plats för kaffemaskin och mikrovågsugn. Alla högskåp har tillvalet krönlist.

Runt spisen

Spissekstionen består av vår spis från Ilve med helt täckta luckor. Johannas spis är 900 mm bred i rostfritt stål med mässingsvred. Till vänster om spisen står skåpet B620 och till höger skåpet B531 även dessa i kulören Skogsmossa.

Det lilla extra

I ena hörnet av köket har det platsbyggts en soffa som passar perfekt till huset och vårt kök i shakerstil. En lösning som inte behöver blir så svår eller krånglig och ger köket det lilla extra.

Titta gärna in på vår Instagram så att du inte missar nästa avsnitt av Kitchen Tv, då pratar vi kulörval! Med vänlig hälsning, Team C&G.